Innomac Uutiset - PK-Valmiste Oy päivitti CNC-työstökeskuksensa

PK-Valmiste Oy päivitti CNC-työstökeskuksensa


PK-Valmiste Oy on turkulainen puusepänliike, jonka erikoisalaa ovat erityisesti mittatilaustyönä tehtävät julkiskalusteet. Yrityksen toimitusjohtaja on Hannu Kivimäki, joka aloitti vuonna 1980 puusepäntyöt toiminimellä ja toiminta on laajentunut vuosien varrella osakeyhtiöksi, joka työllistää tällä hetkellä 5 työntekijää Hannun lisäksi.

Innomac referenssi - PK-Kaluste Oy

 

Innomac referenssi - PK-Kaluste Oy 02PK-Valmiste Oy valmistaa, toimittaa ja tarvittaessa asentaa asiakkaan tuotteet ”avaimet käteen” –periaatteella, aina perinteisistä massiivipuukalusteista moderneihin metalli/lasi/puu-yhdistelmätuotteisiin asti.

Innomac Oy:n ja PK-Valmiste Oy:n yhteistyö on alkanut lähinnä koneiden varaosien ja Innomac Oy:n huollon kautta, koska yrityksellä on ollut jo aikaisemminkin käytössään Innomacin edustamia tuotemerkkejä.

PK-Valmiste Oy:n perusajatuksena on ollut toiminnan jatkuva kehittäminen markkinoiden mukana. Ajatus CNC-työstökeskuksen päivityksestä alkoi ”kytemään” vuonna 2014, kun Hannu ajatteli, että yritys tarvitsee 5-akselisen työstökeskuksen vanhan 3-akselisen Morbidellin tilalle. Varsinaista työtä ei 5-akseliselle työstökeskukselle ollut, vaan hankinta oli puhtaasti kokemuksen tuomaa investointihalua huomiseen. Hän mainitsikin varaosatilauksen yhteydessä Innomac Oy:lle, että hän harkitsee uuden työstökeskuksen hankkimista. Tästä alkoi työ uuden koneen ”speksaaminen” yhdessä myyjien kanssa ja hyvin nopeasti oltiinkin jo tarjousten parissa. Loppuvaiheessa pöydällä oli enää kaksi tarjousta, joista toinen oli Innomac Oy:n tarjous SCM:n Tech Z5:sta.

Innomac referenssi - PK-Kaluste Oy 03Hannulla oli vahva kokemus SCM:n luotettavuudesta jo pitkältä ajalta, sekä erinomaiset kokemukset Innomac Oy:n huollon toiminnasta ja varaosien toimittamisesta.

”Kyllä se Innomacin erinomainen huolto oli viimeinen niitti” – kuvailee Hannu päätöksentekohetkeä. Innomac Oy:n valitseminen kumppaniksi helpotti myös se, että Innomac Oy otti vanhan työstökeskuksen vaihdossa.

SCM:llä oli kone jo tehtaalla tuotannossa ja Hannu sopi Innomac Oy:n kanssa, että kone kävisi puuntyöstömessuilla esittelyssä ennen toimitusta.

Koneen toimitus ja asennus sujui erinomaisesti. ”Olisin luullut, että käyttöönottovaihe veisi pidempään” – sanoi Hannu, kun laite olikin jo hyvin nopeasti tuotantokäytössä. Hän myös mainitsee, että: ”5-akselinen kone oli meille hyvin tärkeä investointi tulevaisuuteen ja olen erittäin tyytyväinen ratkaisuun, hankinta oli kannattava.”

Projektityössä ja piensarjoissa numeerisen työstökeskuksen hyödyt eivät välttämättä ole suoraan itse työstön tehokkuudessa, vaan enemmänkin parantuneena laatuna ja siinä, että työstölaite pystyy tekemään monipuolisia työstöjä. Tuottavuutta saadaan myös sillä, että erilaisten asetteiden tekeminen ja pitäminen manuaalikoneissa jää minimiin. Näin saadaan tuotantoon joustavuutta, kun työn alla on useita, välillä hyvinkin erilaisia projekteja. ”Uuden työstökeskuksen ansiosta olemme saaneet sellaisiakin töitä, joita emme olisi ollenkaan pystyneet vanhalla kalustolla tekemään.” – kertoo Hannu.

Vastuuntuntoinen ja vakavarainen myyjä, laadukkaat tuotteet ja huoltotoiminta, sekä luotettava varaosien toimitus mahdollistaa myös PK-Valmiste Oy:n strategian, joka perustuu yrityksen luotettavuuteen sekä toiminnassa, että laadussa.

 

Teksti ja kuvat © Teemu Hallamaa