Säästä lämmityskuluissa - biolämmitysratkaisuilla

PE1 pellettikattila asennusmalli

 


Omavaraisuus ja energian kotimaisuus lämmityksessä kiinnostavat monia tänä päivä. Eikä suotta, sillä kotimaisen biomassan hyödyntäminen lämmityksessä on paitsi kustannuksia alentavaa myös ympäristöystävällistä.  Biomassalämmityskattilat hyödyntävät tehokkaasti erimuotoista puujätettä oli se sitten haketta, pelettejä tai puuklapeja. 

Nykyaikaisten kattiloiden käyttö on helppoa, siistiä ja turvallista. Varmista riittävä polttoaine kattilaan ja kaikki muu hoituukin kutakuinkin automaattisesti. Fröling lämmitysjärjestelmien kehityksessä on alusta asti varmistettu järjestelmien pitkäikäisyys ja käyttäjäystävällisyys. Fröling lämmityskattilat kuluttavat hyvin vähän virtaa ja pitävät käyttökustannukset pieninä. Energitehokkuudessaan laitteet ovat huippulaatua, ne polttavat biomassan puhtaasi ja palamisen päästöt ovat siten minimaaliset. 

 Sopii monenlaiseen lämmitystarkoitukseen


Lämmityskattiloita käytetään erilaisiin lämmitystarkoituksiin. Tässä muutamia esimerkkitapauksia, missä biomassaa käyttävä lämmityskattila on käytössä. 

  • Agronomi Erkki Haavisto Raisiosta käyttää Fröling hakelämmitysjärjestelmää tehostamaan viljankuivausprosessia.   
  • Puusepänliike M. Ruhberg Lahdessa käyttää Fröling pellettilämmityskattilaa yrityksen kiinteistön lämmitykseen. 
  • Yrittäjä Tony Pelander Salossa käyttää Fröling klapilämmityskattilaa kiinteistön lämmitykseen
  • Tuotantotilat, maatilat, kanalat
  • Teollisuushallit
  • Lämmityskeskus erilliseen konttiin


Puuteollisuusyritykset


Puuteollisuusyrityksessä on tyypillisesti paljon lämmönhukkaa. Prosessien sivutuotteena syntyy kuitenkin poltettavaa kuten purua ja haketta, joka kannattaa hyödyntää. Jos ylijäämää syntyy enemmän kuin käyttää, voi sitä tietysti myydä uloskin. 
Höylälastuista ja sahanpurusta saadaan tiivistämällä tai pelletoimalla puupellettejä. Hake on myös helposti saatavilla. Polttoaine on käytännössä puuteollisuusyritykselle ilmaista ja ylijäämäpuun voi myös briketöidä, jos ylijäämätuotetta tulee paljon.

 

 


Edistyksellinen tekniikka


Pitkäikäinen piikarbidipolttokammio takaa tehokkaan polton, jossa on korkea hyötysuhde ja pienet päästöt. Tuhka poistetaan automaattisesti palotilasta kahdella erillisellä tuhkaruuvilla lämmönvaihtimesta ja palokammiosta suurikokoisiin ja helposti siirrettäviin tuhkasäiliöihin. 


Kolmivetolämmönvahdin ja hyötysuhteen optimointijärjestelmän WOS -pyörteittäjät huolehtivat lämmönvaihtajan automaattisesta puhdistuksesta. Toinen lämmönvaihtimen veto puhdistuu käytännössä itsestään ja kaipaa huoltoa vain 1-2 kertaa vuodessa. Järjestelmä ilmoittaa vaihtotarpeesta automaattisesti. Pyörteittäjien säännöllinen vaihtaminen ei ole tarpeen, koska alueella ei ole mekaniikkaa. 


Kattilan patentoitu 2-kammioinen sulkusyöttin parantaa käyttöturvallisuutta ja suojaa tehokkaasti polttoainesyöttöjärjestelmän takapalolta vesisprinkerijärjestelmän lisäksi. 


Lämmityksen tilan tarkistus ja valvonta on mahdollista myös Fröling connect -etäyhteyksien kautta. Etäohjaus mahdollistaa Fröling-lämmityskattilan ohjaamisen muualta saman kiinteistön alueella tai vaikkapa kauempaakin, toiselta paikkakunnalta.  

   

  

Lämmityskeskus konttiin

 
Lämmityskattilan voi sijoittaa erilliseen rakennukseen tai tilata valmiin lämmityskonttiratkaisun. Oma erillinen lämmityskeskus säästää tilaa ja erillinen sijoituspaikka mahdollistaa biomassalämmityksen käyttöönoton esimerkiksi saneerauskohteissa. 

 

Katso lisätietoja tuotteista
 


 

 

Juhani Vuohelainen
Profile picture for user Juhani Vuohelainen
Puhelin
0447776523
Sähköposti
juhani.vuohelainen@innomac.fi

Kysy lisätietoja