Stefani Cell E

Joustavuutta ja laatua reunalistoitukseen

 

Asiakkaamme Finnmirror lyhyesti


Finnmirror valmistaa sisustuspeilejä, kylpyhuonekalusteita sekä Inaria-liukuovikaappeja. Finnmirror Oy:n henkilöluku on 35 ja liikevaihto kahdeksan miljoonaa euroa. Perheyritys yhdistää melkein satavuotisen perinteensä nykyaikaiseen tuotantoteknologiaan ja ympäristötietoisuuteen. Yrityksen toimintaperiaatteisiin kuuluvat koko tuotannon käsittävä korkea laatu ja vastuullinen tuotantotapa.

Yrityksen historia on lähtenyt sisustuspeileistä sekä kylpyhuonekalusteista mutta merkittävään rooliin viime vuosina on tullut myös liukuovikaapit, vaatekomerot sekä pukeutumistilat. Yhdeksänkymmentäprosenttia liikevaihdosta tulee kotimaasta mutta vientiä harjoitetaan myös Pohjoismaihin.
   

Muotoilutrendit muuttuvat nopeasti ja Finnmirror etsiikin samanaikaisesti joustavuutta ja nopeutta sekä tuotannollisuuden kasvua.
“Kuluttajat vaativat käytännöllisiä ja korkealaatuisia tuotteita, joissa voivat vapaasti valita koon ja varustelun. Koska tilauksemme tulevat suoraan jälleenmyyjiltä tuotantolinjaamme, valitsimme “sarjakoko 1”ratkaisun” kertoo toimitusjohtaja Aleksi Pälä Finnmirrorilta.

Innomacin Kai Nurmisen avulla Finnmirror löysi vaatimuksiinsa soveltuvan ratkaisun SCM valmistajan tuoteohjelmasta Stefani cell E reunalistoitusratkaisun. Innomac onkin jo kymmenen vuotta kehittänyt suomalaisten asiakkaidensa menestystä tarjoamalla tuotannollisuutta parantavia ratkaisuja asiantuntevalla kokemuksellaan ja nojautuu palveluissaan vain valikoituihin laitevalmistajiin.  


Stefani cell E reunalistoitussolu 

Automatisointia ja joustavuutta


Solu muuntuu automaattisesti käytettävän ohjelman mukaiseksi. Erityishuomion toteutuksen suunnittelussa sai ominaisuus, jossa solu itse tunnistaa kappaleen valmiuden. Työstettävä kappale kiertää prosessissa ja tultuaan valmiiksi, operaattorille palautumisen sijasta, se siirtyy automaattisesti tuotantolinjalle eteenpäin.  “Automatisointi on tärkeätä kun parannetaan tuotannollisuutta ja oletamme tämän vahvuutemme nyt olevan ratkaisutekijä vastatessamme markkinoiden vaatimuksiin.”

Finnmirror arvostaa myös ominaisuutta, jossa kaikki yksiköt säätyvät numeerisesti, kappaleen työstöjen mukaan. Tämä tekee siitä aidosti “sarjakoko 1” tuotantoa. Yritys on kyennyt nostamaan tuottavuuttaan ja saavuttamaan tavoitteensa. Innomacin vastaava tuotepäällikkö Kai Nurminen toteaa, että tämäkään ei ole raja vaan varaa tehokkuuden nostamiseen on vieläkin.   

 

Uudistus kannatti 


Oleellisina tekijöinä investointipäätökseen vaikuttivat SCM Stefani tuotemerkin luotettavuus ja joustavaan tuotantoon suunnitellun reunalistoitussolun uusi teknologinen taso. Innomacin ja SCM valmistajan saumaton yhteistyö asiakastarpeiden käsittelyssä vakuutti ja investointipäätös varmistui. Asiakkaan esittämiin tarpeisiin ja kartoitustiedusteluihin tartuttiin nopeasti, ne analysoitiin ja projektin edetessä esiinnousseisiin käyttöönottoasioihin paneuduttiin.  

 
Kai Nurminen Innomacilta toteaakin, että asiantuntijoiden tuki ja neuvonta tuotannon muutoksessa kuuluvat tärkeänä osana Innomacin kokonaistoimitukseen. Olemme sitoutuneita asiakasprojekteihimme ensimetreistä alkaen, tarvemäärittelystä käyttöönottoon ja kunnossapitoon. On ollut palkitsevaa nähdä projektin eteneminen SCM:n ja Finnmirrorin kanssa hyvässä yhteistyössä päivään, jolloin asiakas toteaa olevansa erittäin tyytyväinen valittuun ratkaisuun, käyttöönottoon ja tukeen.

 

Katso lisää tuotteesta

 

Tiedustelut

 

 Kai Nurminen, CNC-työstökeskukset